Προγράμματα σπουδών

Στο Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «María Barbero», είμαστε μία ομάδα καθηγητών, με σπουδές σε Φιλοσοφικές Σχολές Πανεπιστημίων της Ισπανίας και της Ελλάδας, οι οποίοι έχουμε παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης στη διδακτική της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και είμαστε το πρώτο Κέντρο, που διδάσκει αποκλειστικά Ισπανικά στην Λάρισα, ενώ η ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη σπουδών του Κέντρου, η María Barbero, έχει ως μητρική γλώσσα την Ισπανική, την οποία διδάσκει στη Λάρισα, από το 1999. Οι σπουδές μας, η εμπειρία μας και η κατάρτισή μας ως εξεταστές / αξιολογητές για τα Διπλώματα τόσο του Instituto Cervantes, γνωστά ως DELE, όσο και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, αποτελούν εγγύηση της επιτυχίας για τους μαθητές μας.

Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών μας, που  έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς και τις επίσημες εξετάσεις για την Ισπανική Γλώσσα (DELE και ΚΠΓ). Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Ανανεώνουμε τακτικά το διδακτικό μας υλικό, ενημερωνόμαστε για τις σύγχρονες τάσεις στην διδασκαλία της Ισπανικής και προσφέρουμε κάθε χρόνο καινούργια εξειδικευμένα προγράμματα, που καλύπτουν όχι μόνο την εκμάθηση της Γλώσσας, αλλά και τομείς του Πολιτισμού, όπως ο Ισπανόφωνος Κινηματογράφος, η  Λογοτεχνία, η Ιστορία…

Συνεχώς, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και καινοτομίες στην διδασκαλία των Ισπανικών, συμμετέχοντας στα σεμινάρια, που οργανώνουν το Instituto Cervantes (ο υπεύθυνος για την διοργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων για τα Διπλώματα DELE), το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το Ισπανικό Υπουργείο Παιδείας  (μέσω της Ισπανικής Πρεσβείας), αλλά και άλλοι φορείς. Είμαστε, επίσης, άρτια καταρτισμένοι στην προετοιμασία των διπλωμάτων, τόσο του Ισπανικού Φορέα (Ινστιτούτο Θερβάντες), όσο και του Ελληνικού (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας).

Εάν κάνεις κλικ εδώ, μπορείς να γνωρίσεις τα ονόματα των επιτυχόντων των τελευταίων ετών.