Η Ελλάδα είναι η χώρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα ισπανικά

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα ισπανικά τονίζει η κα Μ  Barbero
Τα ισπανικά φαίνεται να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου, o οποίος τα τελευταία χρόνια τα επιλέγει όλο και περισσότερο ως δεύτερη ή τρίτη ξένη γλώσσα. Τις εγγραφές του ξεκίνησε το φροντιστήριο Ισπανικών “Maria Barbero”. «Υπάρχει μεγάλη κίνηση. Αν και είναι λίγο νωρίς, ήδη έχουν γραφτεί άτομα. Ενώ ο κόσμος τηλεφωνεί συνεχώς και ενημερώνεται. Εμείς ξεκινάμε τα μαθήματα νωρίς, αρχές Σεπτεμβρίου, για να είμαστε έτοιμοι τον Μάιο για τις εξετάσεις. Τα τελευταία χρόνια τα ισπανικά έχουν όλο και αυξανόμενη  ζήτηση. Φανταστείτε πως η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις εξετάσεις του ινστιτούτου cervantes! Είναι η χώρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα Ισπανικά!» δήλωσε στο larissanet.gr η κυρία Μαρία Μπαρμπέρο διευθύντρια φροντιστηρίου ισπανικών.

Στροφή στην εκμάθηση Ισπανικών

Παιδιά όλων των ηλικιών αλλά κυρίως ενήλικοι είναι αυτοί που στρέφονται στην εκμάθηση Ισπανικών. «Εμείς έχουμε παιδάκια δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και πάρα πολλούς ενήλικες. Οι περισσότεροι μαθητές μας είναι ενήλικοι. Συνήθως είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή στρατιωτικοί. Ακόμα και άτομα που μετά τις σπουδές επιστρέφουν στην Λάρισα και ψάχνουν παράλληλα δουλειά» δήλωσε η κ. Barbero. Ο κόσμος παρά την οικονομική κρίση ψάχνει να βρει διεξόδους μέσα από την μόρφωση. Η κ. Barbero εξηγεί: «Ο κόσμος πλέον προτιμά από το να σπαταλάει τον χρόνο του πίνοντας καφέ, να αφιερώνει τον χρόνο του σε κάτι πιο δημιουργικό, όπως την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Τα Ισπανικά επιλέγονται κυρίως συμπληρωματικά ως δεύτερη ή τρίτη ξένη γλώσσα, γεγονός που τα κάνει πιο εύκολα. Το να έχει εκτεθεί κάποιος ήδη στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας βοηθάει και τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή. Έτσι το μάθημα γίνεται πιο ξεκούραστο και πιο αποτελεσματικό».

Ισπανική γλώσσα και φιλοσοφία

Όσο για εκείνους που ενδιαφέρονται να αρχίσουν ισπανικά η κ. Barbero δηλώνει: «Τα ισπανικά είναι γενικά μια εύκολη γλώσσα. Με την σωστή καθοδήγηση, μέσα σε ένα χρόνο μπορεί κάποιος να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα (Β2). Η ισπανική γλώσσα είναι η δεύτερη γλώσσα επικοινωνίας στον κόσμο. Είναι μια γλώσσα ευχάριστη που σου ανοίγει τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Σε μας από την πρώτη στιγμή ο μαθητής βρίσκεται εκτεθειμένος στα ισπανικά. Οι καθηγήτριες είμαστε Ισπανίδες και προσπαθούμε και εντός και εκτός τάξης να μυήσουμε τα παιδιά στην ισπανική γλώσσα και φιλοσοφία».